Színes virágos só – Last minute ehető karácsonyi ajándék

Ezt az ajándékot hagytam az utolsó napra, mert ehhez aztán tényleg nem kell semmi olyan, amit ne lehetne gyorsan beszerezni a legközelebbi kisboltban. Ha van olyan ismerősöd, aki szereti a fűszereket,nagyon dekoratív kis cucc egy ilyen a konyha polcon.

Az ötlet a Krustnaglina c. blogról van, amit már régóta nagyon szeretek, annak ellenére, hogy csak pár szót értek az egészből, mert lettül van. Katrīnával egyébként volt is szerencsém véletlenül összefutni egy esküvőn. Lettország tényleg ennyire kicsi. Nagyon kreatív lány, érdemes rá figyelni.

A virágos só úgy készült, hogy egy bögre tengeri sót öntöttem a turmixgépbe, a sárga színhez citromhéjat, a piroshoz chilit, a zöldhöz pedig petrezselymet adtam, és összeturmixoltam az egészet. Random mennyiséggel dolgoztam, attól függően, milyen erősre akartam a színt. Ezután sütőpapírral fedett tepsire terítettem a sót, és 100 fokon, kb 30 percig szárítottam. Miután kihűlt, mehetett a kis üvegbe, és ehető szárított virágokat is dobáltam bele a hatás kedvéért. Borsmentát, körömvirágot, akácvirágot, és rózsaszirmot használtam. Romantika a köbön!

Comments are closed.