Sült fokhagymás, parmezános toast

Mi a közös Carrie Bradshawban és a fokhagymás pirítósban? Csak annyi, hogy a kettő együtt mindig átsegít az influenzán.

Menthetetlen Sex and the City fan vagyok, már az voltam, mikor 2002-ben elkezdte sugározni az HBO, nincs mit tenni.

Néha újranézem életem különböző szakaszaiban, és mindig másképp értelmezem a dolgokat, meg felfedezek a történet szempontjából teljesen jelentéktelen apróságokat. Észrevettétek például, hogy Natasha mindig fehér ruhát visel, a kis Brady-t pedig két különböző baba játssza? Vagy amikor Charlotte az esküvője reggelén felfedezi a New York Times-ban, hogy hitler-bajusza van, és a kép fölött közvetlenül Mr. Big és Natasha 3 évaddal azelőtti esküvőjéről szóló cikk van?

Teljesítve a szokásos éves influenza kvótát, múlt héten SATC maratont tartottam, és a 4. évadhoz érve két újabb dologra jöttem rá. Idén annyi idős leszek, mint Carrie a sorozat elején. (Atyaúristen!) Illetve, a fokhagymás pirítós is lehet izgalmas, ha sült fokhagymás parmezános toastnak hívjuk. Minden a csomagoláson múlik, hiszen mint tudjuk, a mókus is patkány, csak jobb cuccban jár.

Továbbá a fokhagymának isteni édes ízt ad a héjában való sütés, amitől az egész természetes gyógymód szöveg is nyilván csak placebo lesz, de Carriere és a Neocitránra akkor is lehet számítani!

Sült fokhagymás parmezános toast

  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 2 szelet teljes kiörlésű kenyér
  • pamezán sajt
  • petrezselyem
  1. A fokhagyma tetejének 1/3-át levágjuk, melocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és fóliába csomagolva 200 ℃-on 15 perc alatt megsütjük.

  2. Miután kihűlt, a puha fokhagyma gerezdeket kinyomjuk a héjukból, villával szétnyomjuk és pirítósra kenjük. Parmezán forgáccsal és petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk.

 

Comments are closed.