Rocky Road romantikusan – eltelt 1 év

2017. április 22-én osztottam meg az első receptet a blogon, ami egy angol édesség, a Rocky Road volt. Nem mondom, hogy nem izgultam halálra magam, viszont azóta megismertem egy csomó nagyon klassz, hozzám hasonló gondolkodású, kreatív embert, akik minden nap inspirálnak, és hihetetlen öröm, hogy néhányukkal már találkoztam is!
Most nem mennék bele hosszabb motivációs blablába, meg nosztalgiázásba, a lényeg, hogy semmiféle tervem nem volt ezzel a bloggal, egyszerűen csak elkezdtem azt csinálni, amit mindig is szerettem volna, és bíztam benne, hogy az Élet majd úgyis bedob valamit, amire nem számítok. Mondjuk most, hogy így belegondolok, állandóan ezt csinálom, és mindig be is jön, szóval ha szabópéter lennék, ezt most jól idézőjelbe tenném, és ráírnám egy naplementés képre.
De nem vagyok, így inkább nosztalgiából újragondoltam, és fotóztam az 1 évvel ezelőtti Rocky Road receptet. Ezúttal Marshmallow, és Dunakavics helyett aszalt cseresznyével, dióval és szárított rózsaszirommal.

Rocky Road romantikusan

 • 3 tábla jó minőségű étcsoki, legalább 70%-os
 • 115 g vaj
 • 3 ek méz
 • 150 g dió
 • 1 csomag aszalt cseresznye
 • 1 tk rózsavíz
 • 1 ek szárított rózsaszirom
 1. A csokit törd kis kockákra, add hozzá a mézet, és a vajjal együtt gőz fölött olvaszd meg.

 2. Add hozzá a rózsavizet, a diót és az aszalt meggyet a csokis masszához, majd jól forgasd össze.

 3. Bélelj ki sütőpapírral egy megfelelő méretű formát (Az enyém 24 X 16.5 cm-es), öntsd rá a csokis keveréket, simítsd el a tetejét, majd takard le egy másik sütőpapírral, és tenyérrel nyomkodd le.

 4. Szórd meg szárított rózsaszirommal, és tedd a hűtőbe néhány órára, míg összeáll.

csoki kockák

rocky road, csoki

 

köszi hogy itt voltál

 

Comments are closed.