Műanyagmentes július a BWT vízlelőhelyeken – Nincs több kifogás!

Képzeld el, amint egy bevásárlós, rohanós nyári napon mindkét karod leszakad a szatyrok súlyától. Folyik rólad az izzadtság és csak egy pohár hideg vízre vágysz, de nincs a környéken kisbolt, meg egyébként se fér el egy PET palack a táskádban. Durva ugye? Az.

A műanyagmentes megoldás a vízlelőhelyeken van!

Mostantól nem kifogás, hogy azért veszel fél literes palackos vizet, mert nincs más választásod! A BWT Hungária  a tudatos vendéglátóhelyekkel együttműködésben vízlelőhelyeket létesített országszerte, amiknek a lényege, hogy a kampányban résztvevő kávézók ingyenesen biztosítanak szűrt vizet a hozzájuk kulaccsal betérők számára. Egerben két kávézó is csatlakozott a kampányhoz, a Manooka és a Depresso. Ezzel az összefogással hívják fel a figyelmet az egyszer használatos műanyagszemét mennyiségének csökkentésére és a helyi vízkészletek fogyasztásának fontosságára.

Hol vannak a vízlelőhelyek?

Csak előkapod a telódat, letöltöd az applikációt INNEN, regisztrálsz Facebookkal és a térkép már mutatja is a hozzád legközelebb lévő vendéglátóhelyeket, ahová bármikor betérhetsz, hogy feltöltsd a kulacsod friss szűrt vízzel.
Egy feltöltéssel  nem csak a bolygót mented meg egy újabb 450 évig le nem bomló műanyag palacktól, hanem  jótékonykodsz is! A Vízlelőhely kampány minden feltöltés után 1 Ft-al támogatja a fogyatékkal élőket segítő Lámpás 92′ alapítványt. A cél 1 millió feltöltés év végéig a közösség erejével.

 

 

Tényleg nem kell sok a szemlÉLETváltáshoz, csak amit a körülményeidhez mérten, a legjobb tudásod szerint megtehetsz. Sok kis lépés nekünk, több száz év a Földnek.

 

Comments are closed.