Őket olvasom én – 5 szuper gasztroblog

Azóta vagyok oda a blogokért, hogy gimi elsős koromban apu beszállt az internetbe, és betárcsázós netünk lett. Fantasztikus dolognak tartom, hogy van egy felület, ahol megteremtheted a saját kis világodat, és az lehetsz, aki lenni akarsz, miközben totál ismeretlen emberekkel kerülsz kapcsolatba a világ minden tájáról. Közösséget építeni online, kortól, nemtől, és vallástól függetlenül, pusztán közös érdeklődésre alapozva egy, azon csodás dolgok közül, amit a 21. század adhat nekünk.
Ma regisztráltam a Salt Wine Friendset a Bloglovin’-ra, és miközben egy helyre gyűjtöttem a kedvenc gasztroblogjaimat, rájöttem, hogy van néhány köztük, amit mindenképp szeretnék veletek megosztani.

Chili és Vanilia

Ezen szocializálódtam. Az első olyan vacsoráimat, amire rendesen készülni kellett, Mautner Zsófi receptjei alapján készítettem. Diplomatából lett minden magyar gasztroblogger imádott keresztanyja, 9 szakácskönyvet írt, rengeteg TV műsort vezetett, és számtalan kulináris esemény háziasszonya. A receptjei olyanok nekem, mint azok a felnőtt kifestő könyvek, rengeteg színt, és izgalmas fűszert használ, lehetetlen őket megunni.

Csak a puffin

Kis-Varga Judit 2007 óta írja a blogját, bár én csak 2017 óta olvasom, pikk-pakk bepótoltam 10 évet. Ő az, akinek akkoris elolvasom a bevezetőit, ha el se készítem a sütit, mert annyira bírom a dumáját. Olyan márkákkal dolgozott együtt, mint az Aperol, Somersby, vagy Alpro, ám engem a Túró Rudi receptjeivel vett meg igazán.

Wander Food Wonder

Iszonyú szerencsésnek érzem magam, hogy semmilyen étel allergiám nincs, így nem is vagyok szakértő a témában, Iklódi Dóri viszont az, így ha speciális vendégem van, az ő receptjei közül választok. Könnyűek, minden mentesek, ráadásul még finomak is. Dóri hivatásos food stylist, úgyhogy érdemes követni Instagramon, hihetetlenül érdekes élete van.

Call me Cupcake

Linda Lomelino nem cukrász, se nem stylist, és nem is fotográfus, mégis ő a legnagyobb inspirációm. Nincs mindennel felszerelt studiója, se drága kamerája. Nem járt méregdrága kulináris iskolákba, mindent magától tanult, a receptjei a kis svéd albérletében készülnek, egy darab ablakkal, és egy digitális kamerával. A képei számomra művészet, egyedi, álomszerű stílusa tette az egyik legtöbb követővel rendelkező bloggerré a muffin iparban.

Food Busker

Nos, ezt hívom én pasi fogó kajának. Steak, sült marhahús, burrito, hagyma karikák, sült csirke, és hamburgerek végtelen variációban. A srácok imádják ezt a fajta kaját. Khm… Igazából én is imádom ezt a fajta kaját. Vannak napok, amikor lesz*rom az egészséges étkezést, meg a koleszterint, és a szüzességem adnám egy tányér ragacsos barbecues csirkeszárnyért. És akkor jön John Quilter, vagyis a Food Busker. A youtube csatornája egy mocskos kaja orgia, London utcáin filmezve. Még egy saját kávés biznisze is van, ami organikus, fair trade kávékülönlegességeket kínál, Nespresso kompatibilis kapszulákban. Lehetne ennél szimpatikusabb?

Comments are closed.